Alleenstaande moeders met zonen

Je staat er alleen voor. Omdat je hiervoor bewust gekozen hebt of vanwege een echtscheiding of overlijden, is er in de opvoeding van je zoon of zoons geen vader in het dagelijks leven aanwezig. Je vraagt je hierbij dikwijls af: “in welke spiegel kijkt mijn zoon?” Ziet hij energie, actie en dromen, dan zal hij jouw voorbeeld normaal vinden en moeiteloos in zich opnemen.

Als hij iemand ziet die gebukt gaat onder dit leven, leert hij dat het leven zwaar is. In jouw situatie kijkt jouw zoon dubbel naar jouw voorbeeldgedrag.

In de coaching van Souldancer gaat het óók over het jou bewustmaken, dat een zoon van jou als moeder niet kan leren, hoe hij een man moet worden. Om later intieme relaties met een vrouwelijke partner aan te kunnen gaan, moet jouw zoon juist onafhankelijk van zijn moeder worden: van haar emotionele gemoedstoestand, van haar behoeften en van haar seksuele identiteit. Een en ander speelt zich omstreeks zijn  veertiende levensjaar af.

Hij kan deze moeilijke taak het best volbrengen, als er in zijn leven een sterke en duidelijke  vader of een andere mannelijke mentor met dezelfde kwaliteiten aanwezig is. Het ontbreken van deze zo broodnodige mannelijke energie kan veel nadelige invloed hebben op zijn  kwetsbare identiteitsontwikkeling . Dit  zal zeker doorwerken in zijn latere relaties met vrouwen.

In de coachingsgesprekken gaan we aan de slag aan de hand van concreet probleemgedrag van jouw zoon. Samen krijgen we zicht op dieper liggende oorzaken en mogelijke oplossingsrichtingen.

Het vormen van een stevig mannelijk netwerk rondom jouw zoon is hierbij een belangrijke voorwaarde.

Boek nu je gratis kennismakingsgesprek