Warm ouderschap, hoe doe je dat als vader?

Iedere man is de zoon van zijn vader én moeder. In deze lezing over warm en authentiek vaderschap gaat het in essentie over liefdevolle aanwezigheid in hart én hoofd. Het vaderschap begint direct met de zwangerschap van je kind. Deze betrokkenheid blijft gedurende de rest van je leven en kan daardoor de grootste vreugde en belangrijkste uitdrukking van liefde van het mannelijke hart worden. In deze lezing ga ik in op de vele valkuilen en mogelijkheden tot persoonlijke groei, die ik als vader en mannencoach dagelijks meemaak.

Klik: Lezing warm vaderschap – Hans Smies om de volledige lezing te downloaden (pdf).

De eerste lezing was op woensdag 1 februari 2017 in Vrijeschool de Zonnewende, Henri Dunantweg 4 Zutphen.

Wilt u deze lezing in uw organisatie, vereniging of ander verband organiseren en faciliteren? Neem dan contact op. Een actieve inbreng van de aanwezige vaders wordt zeer op prijs gesteld. Belangstellende moeders zijn uiteraard van harte welkom.

———————————————————————

Hans Smies begeleidt alleenstaande moeders bij de opvoeding van hun zoon: “Moeders kunnen hun ‘mannelijke kant’ leren vrijmaken”

“Niemand is zo aanwezig als een afwezige vader.”
Hans Smies zegt het met een glimlach.
Dat alleenstaande moeders worstelen met de opvoeding van hun zoon is voor hem geen reden tot verwijten en verontwaardiging, maar een kans om de juiste begeleiding te bieden. Want het is helemaal niet zo moeilijk om een ontspoorde zoon weer op de rails te krijgen, zo is zijn ervaring.

Klik hier om het interview op de site van Koorddanser te lezen.