In de zomerbijlage van de Telegraaf verscheen op 15 juli 2023 een artikel van Marijke Lemmers: ‘Dilemma’s rond stiefkinderen op vakantie’ met input van Hans Smies.

Heerlijk, op vakantie! Nou, dat geldt niet voor iedereen. Van de stiefouders krijgt 42% acuut buikpijn bij het idee om met de hele roedel van eigen en stiefkinderen op reis te gaan. Een behoorlijke uitdaging, geven Hans Smies (mannen- en stiefvadercoach) en Patricia Heije (relatietherapeut, gespecialiseerd in samengestelde gezinnen) toe. Met hun tips kan het ook veel mooie momenten opleveren.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

———————————————————————

Luister hier naar de podcast ‘Het Stiefmoederparadijs’.

In aflevering #20 gaat Marieke in gesprek met Hans.

Ze spreken over het soort problemen waarmee mannen/stiefvaders bij hem komen, het verschil in de begeleiding tussen mannen en vrouwen, Hans’ ervaringen als stiefvader en over de intieme en seksuele relatie tussen mannen en vrouwen.

———————————————————————

Warm ouderschap, hoe doe je dat als vader?

Iedere man is de zoon van zijn vader én moeder. In deze lezing over warm en authentiek vaderschap gaat het in essentie over liefdevolle aanwezigheid in hart én hoofd. Het vaderschap begint direct met de zwangerschap van je kind. Deze betrokkenheid blijft gedurende de rest van je leven en kan daardoor de grootste vreugde en belangrijkste uitdrukking van liefde van het mannelijke hart worden. In deze lezing ga ik in op de vele valkuilen en mogelijkheden tot persoonlijke groei, die ik als vader en mannencoach dagelijks meemaak.

Klik: Lezing warm vaderschap – Hans Smies om de volledige lezing te downloaden (pdf).

De eerste lezing was op woensdag 1 februari 2017 in Vrijeschool de Zonnewende, Henri Dunantweg 4 Zutphen.

Wilt u deze lezing in uw organisatie, vereniging of ander verband organiseren en faciliteren? Neem dan contact op. Een actieve inbreng van de aanwezige vaders wordt zeer op prijs gesteld. Belangstellende moeders zijn uiteraard van harte welkom.

———————————————————————

Klik: Geboortenisbijeenkomst van 28 november 2021

———————————————————————

Hans Smies begeleidt alleenstaande moeders bij de opvoeding van hun zoon: “Moeders kunnen hun ‘mannelijke kant’ leren vrijmaken”

“Niemand is zo aanwezig als een afwezige vader.”
Hans Smies zegt het met een glimlach.
Dat alleenstaande moeders worstelen met de opvoeding van hun zoon is voor hem geen reden tot verwijten en verontwaardiging, maar een kans om de juiste begeleiding te bieden. Want het is helemaal niet zo moeilijk om een ontspoorde zoon weer op de rails te krijgen, zo is zijn ervaring.

Klik hier om het hele interview van Jan Roelofs met Hans Smies te lezen. Gepubliceerd in Koorddanser op 20 september 2019.