LICHAAMSWERK | RITUELEN

Rituelen

Rituelen zijn onderdeel van processen. Het betreft handelingen die vaak door cultuur en milieu worden bepaald. Bedenk zelf maar welke vaste patronen jij hebt voor regelmatig terugkerende processen. Wanneer je een proces door wilt gaan, kun je hierbij ook je eigen rituelen creëren. Ik ondersteun je bij het creëren van een ritueel dat bij jou past. Bij jou als persoon en bij jouw situatie.

Waarom zelf rituelen creëren?

Het stilstaan bij hoogte- en dieptepunten geeft ons de kracht om door te gaan. Door het uitvoeren en beleven van rituelen kunnen we ervaren dat we op een speciaal moment, op een speciale plek, een unieke plaats innemen in het grotere geheel. In het mannenwerk wordt veel oud zeer losgelaten. Dat oud zeer heeft je ooit gediend en daarom is het voedend dat loslaten met respect te doen. We kunnen vergeving vragen en zélf vergeven. Er komen ook nieuwe inzichten, die we met respect en vreugde kunnen verwelkomen. Zowel het loslaten als het verwelkomen geef je extra dimensie door dit ritueel te doen. En wat is er nu intenser dan dit te doen met een door jou zelf hiervoor gecreëerd ritueel?

Welke doelen dienen de rituelen?

Je kunt rituelen creëren voor vele processen. Denk hierbij aan het verwerken van verdriet of juist boosheid. Maar ook loslaten, of juist iets verwelkomen. Creëer een ritueel waarmee je iets viert of een stemming of houding voor jezelf creëert. Je draagt iets bij aan jezelf. Bij alle stappen die gezet worden op de innerlijke weg, kunnen we steun vragen van de spirits, God of van welke kracht dan ook. Door een ritueel zetten we onze wens in de wereld en verbinden we ons met onszelf, met elkaar en met het grote geheel. We staan er niet alleen voor, velen zijn ons voorgegaan en velen zullen ons volgen.

Waar zou jij een ritueel voor creëren?

Heb je inspiratie gekregen? Wil je door een ritueel afscheid nemen, verwelkomen of verwerken? Ik kan je verzekeren dat het werkt. Ervaar het zelf. Ik faciliteer als life coach voor mannen jouw weg naar je persoonlijke groei. Hierbij zet ik vaak rituelen en lichaamswerk in. Maar wat we doen en hoe we dat doen, dat bepaal jij. Ik hoor graag aan waar jij mee worstelt om jou te begeleiden op de weg naar je nieuwe ik. Wil jij aan de slag met je blokkades of andere zaken die je dwars zitten? Vind je het moeilijk om hier met anderen over te praten? Bij mij kun je het in vertrouwen kwijt. En als het klikt, help ik je graag verder.

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek